Exploded axonometric of the temporal layers of the site: Realized (right) and proposed (left)
 Site strategy From the bottom: The palimpsest - resultant from superpostioning the layers of the site (both realized and proposed); area of the park informed by latest reconstruction plan that is now being realized; Finally, the extracted components - landmarks from various layers of the site.
 Landmarks from various layers; monuments and counter-monuments
 Exploded axonometric of the design
 Exploded axonometric, Detail 1; from right to left: the archive, the bridge, the gate
 Exploded axonometric, Detail 2; from right to left: the minaret, the amphitheatre, the plantings, the housing
 Landmark #1: Archive; a photograph of the model from the archive depicting the contrasting structures
 Abstraction of a traditional form (muqarnas) into a precast facade element in the Metro Administration building; response to abstraction: reverse-abstraction - reintroduction of the function to the form.
 View from the Archive into the park
 Elements #2-3: The Bridge and The Gate; plan and sections
 View from the bridge
 Different readings of the bridge: From the base of the staircase, suggesting transcendence (top-left); Arriving at the landing - interrupted bridge - speaking to the idea of a canal as a boundary between two municipalities in the 19th century (top-right); The bridge as a bridge, read from the raised walkway (bottom-left); Beneath the bridge, access to the gallery connecting the bridge and the gate (bottom-right).
 Abstraction of the gate form
 Readings of the gate from the two different paths: the avenue (left), the raised pathway (right)
 Layers of the gate
 Elements #4-5: The Minaret and The Amphitheatre. An axonometric drawing depicting the false visual cues
 The minaret: plan, section, and a detail section
 Readings of the minaret: from exterior and from the camera obscura core
 Layers of the minaret and the view of the minaret from one of the openings on the inhabitable wall
 The amphitheatre: plan and section
 Arriving at the stage - accidental spectacle (left)  inversion of form - from a raised pedestal to a sunken amphitheatre (right)
 Sectional model of the amphitheatre
 Situating the wall in 2014 map (left) Openings along the construction wall (top-right) Translation of the wall into an inhabitable wall (bottom-right)
 Reading of the element #6 The inhabitable wall over time; the material of the facade - copper resembles the colour of the construction wall as it weathers, recalling the images of the past
prev / next